Israelisk mörkläggning fortsätter

Israel forsätter sin hatkampanj mot Sverige. Snart har varenda politiker i den Israeliska apartheid regimen uttalat sitt förakt för yttrandefriheten och enligt artikeln i DN kommer journalister från Aftonbladet aktivt motarbetas. Redan idag är det mycket svårt för oberoende journalister att ta sig till de ockuperade områdena och denna brist på journalister och faktabaserade rapporter gör det svårt att få en tydlig bild av vad som händer. Är någon förvånad att rykten sprids som fakta?

Jag är också minst sagt konfunderad över hur den Israeliska regeringen vänder misstankarna som riktas mot den Israeliska armén mot judarna. Situationen kan liknas vid att de tar mänskliga sköldar där armén håller oskyldiga judar framför sig för att skydda sig mot journalisterna. Är det så att den Israeliska regeringen är antisemitisk?

Aftonbladet kommer alltså med påståendet "vi misstänker att den Israeliska armén stjäl organ".

Varpå den Israeliska regeringen svarar "ni är antisemiter och Sverige krigade inte i andra världskriget".

Vad gäller andra världskriget så glömmer Israelerna är hur många liv som räddades genom att Sverige inte startade krig med Tyskland. Vad hade hänt med judarna som levde i och flydde till Sverige?


Läser man artikeln i Aftonbladet framgår den Israeliska arrogansen tydligt. Det har förekommit flera misstankar och klagomål har framförts men inte en enda gång har man undersökt omständigheterna. På den Israeliska reaktionen kan man dra en slutsats, man vill inte att media gräver i det hela. Här ligger en hund begraven.

Kommentarer
Postat av: Greff

Först och främst består Israels armé i princip av "alla" över 18 år. Alla är skyldiga att vid 18 års ålder genomföra en ganska lång och hård militärtjänst. Med detta blir en attack, om än verbal, mot Israels militära gren de facto en attack mot judar.Aftonbladets påståenden om "organstöld" är ingenting nytt, utan bottnar i en tusenårig konspirationsteori. Att Aftonbladet lyfter fram ogrundade påståenden betyder inte att Israel eller andra medier behöver kontrollera dessa idéer.Det ankommer på den anklagande att lyfta fram bevis. Så fungerar även t ex svenska domstolar, och så brukar det fungera i demokratier.Att Israels regering kräver en ursäkt från Sveriges dito är förvisso konstigt, men Sveriges hållning i den frågan är tydlig och bra.

2009-08-23 @ 15:59:26
Postat av: Margaret Wollstein

1. Judar är ingen etnisk folkgrupp. Judar är människor som själv valt att tro på den religiösa inriktningen judendom.2. Att kritiera Israels armé är inte att kritisera judar. Isrels armé består självklart inte endast av judar.Däremot tycker jag artikeln i Aftonbladet var ganska usel och övertygar mig på inget sätt om att organstölder pågår inom den israelska armén.2009-08-23 @ 16:20:33
Postat av: Pinjata

För det första, ungefär hälften av Israels befolkning är judisk. För det andra, bara för att människor gör militärtjänstgöring eller betalar skatt som används till krigsmakten så betyder det inte att man är den del av krigsmakten.Att prata om begreppen armé & krigsmakt är alltså inte att peka ut den civila befolkningen eller ens enstaka lumpare. Det är organisationen och konceptet.Det finns en omfattande organhandel i Israel så frågan om organ stulits är befogad. Om det sker en anmälan eller som i detta fall en tidning som för fram en misstanke är det landets motsvarighet till justitieombudsman som borde gräva i det. Jämför vi med Sverige så kan en person anmäla till JO att något är fel och sedan gör denna en undersökning. Det ligger i Israels egna intresse att göra en grundlig undersökning med utländska observatörer så att alla misstankar kan undanröjas.I svenska domstolar är det polis och åklagare som undersöker. Inte offret eller dess anhöriga.Israel saknar diplomatisk erfarenhet utan är vana att lösa saker med våld, eller skrämma människor med "judekortet". Så Israels reaktion är kanske inte så konstig men det är väldigt kontraproduktiv. Människor som inte tycker om judar kommer köpa den Israeliska regeringens argument om att juden är ond. Människor som vill ha sanningen skräms av att bli utpekade som antisemiter.

2009-08-23 @ 16:37:24
URL: http://pinjata.blogg.se/
Postat av: Pinjata

Margaret Wollstein: Jag håller med dig om att artikeln i Aftonbladet inte kan övertygar någon organstölderna. Det är däremot befogat att undersöka om det stämmer och inte som de gjort hittills, sopa alla påståenden under mattan.

2009-08-23 @ 16:40:05
URL: http://pinjata.blogg.se/
Postat av: Liberal David

Pinjata

Vad menar du med att ungefär hälften av Israels befolkning är judisk, det är helt fel, det korrekta är att ca åttio procent av Israels befolkning är judar och de resterande är till största delen araber.

2009-08-23 @ 17:03:06
Postat av: Pinjata

Liberal David: Det är alltså inte genetik, nationalitet eller ens för den delen medlemskap i en församling som avgör om du är av en viss tro. Ca 50% praktiserande judar finns det alltså i Israel. Jag minns inte minn källa, och siffran är också så klart en uppskattning så det kan vara lite fel.I jämförelse kan man säga att i Sverige är ungefär 10% av befolkningen är kristen.

2009-08-23 @ 18:17:31
URL: http://pinjata.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0