Etnisk rensning i Palestina

Idag kan man läsa i DN hur den Israeliska ockupationsmakten fortsätter att bråka med palestinierna urbefolkningen. Konfiskeringen av mark och egendom fortsätter och nu ska man riva en gammal historisk byggnad för att ge plats åt ett nytt hus där antagligen bara judar är välkomna.

Etnisk rensning kallar jag detta.

  1. Hitta på ursäkt att få bort de som bor i en byggnad eller stadsdel, det kan vara säkerhet, byggfusk, obetald skatt eller vad som helst.
  2. Riva allt.
  3. Bygg upp nytt och släpp endast in den utvalda befolkningsgruppen.

Obamaregimen reagerar lite svagt genom att kritisera det hela. En enorm förbättring jämfört med Bushregimen som helt står på ockupationsmaktens sida.

Sorgligt nog kommer inte Sverige eller EU heller i detta fall göra något annat en möjligtvis en halvljum kommentar om att det inte är bra.

Kommentarer
Postat av: Danne

HAHAHAHAHA!!!

Etnisk rensning!?!?

Palestinierna har sexdubblat sitt antal sedan krigen.

2009-07-20 @ 18:57:04
Postat av: Pinjata

Danne, nu är det ju som tur var inte massmord som försiggår där nere utan omlokalisering av människor. Att genom våld förflytta människor till ett getton hade mötts med våldsamma protester i omvärlden.Denna metod att döma ut eller köpa fastigheter eller hela kvarter och sedan tvinga de inneboende att flytta är en metod som är svår att kritisera (av förklarliga skäl). Dock är det ingen tvekan om att det är det som sker.

2009-07-20 @ 19:48:06
URL: http://pinjata.blogg.se/
Postat av: Danne

Palestinier får köpa hus i Israel. Varför får inte judar köpa hus i palestina?Ni vet väl om att den judiska befolkningen var 40% i många palestinska områden. Innan muslimerna svor på att utrota dom. Läs lite historia.

2009-07-21 @ 10:00:51
Postat av: Ture

Så dagens palestinier ska staffas för vad deras farföräldrar hittade på?

2009-07-21 @ 10:12:01
Postat av: Pinjata

Danne, immigrationen av judar till Palestina började i slutet av 1800-talet och i början av först världskriget fanns det ett par procent judar i Palestina. Det var under första världskriget som tanken om en judisk stat fick rot och det var det Britterna gjorde när de ockuperade landet senare.Palestinier är starkt begränsade av vad de kan köpa i Israel. De har ett apartheid-liknande system där endast (troende) judar får köpa mark exempelvis. Inte ens kristna får köpa hur som helst alltså!

2009-07-21 @ 10:53:58
URL: http://pinjata.blogg.se/
Postat av: doublecorona

PLO har INTE erkänt Israels rätt att existera, en sak är vad man sagt på engelska till godtrogna och vänstervridna USA/Israelhatande Västerlänningar, en annan vad man säger på arabiska till sina egna led. Nu vill man skapa "fred" genom att göra judarnas urhem, Samarien och Judéen, judenfrei. De muslimska araberna har redan 30+ länder, de får flytta dit. Judarna har ETT hemland, de har inga anspråk på andra geografiska områden, hur kommer det sig att de arabiska muslimerna har så himla många geografiska anspråk över hela världen? Och igen: vare sig Fatah eller Hamas har staten Israel ens utritad på sina kartor eller flaggor...Det FINNS redan en "palestinsk" stat, den heter Jordanien, som av britterna enhändigt annekterades för att skapa ett litet kungarike åt deras trotjänare Hashemiterna - som ju var kungar över Hidjaz, det område där de muslimska "heliga" städerna ligger. Ursprungligen så var avsikten efter WW1 att skapa en judisk hemstat av det som idag är Israel OCH Jordanien, men det gick givetvis inte de muslimska araberna med på, så de invaderade staten Israel 1948, fick stryk, och hittade sen 1967 helt sonika på något som heter "det palestinska folket" - trots att de alltid ansett sig och anser sig vara muslimer och araber, INTE "palestinier". Zahir Muhsein, medlem av PLOs exekutivkommitté sa det bra i en intervju på 1970talet:"The Palestinian people does not exist. The creation of a Palestinian state is only a means for continuing our struggle against the state of Israel for our Arab unity. In reality today there is no difference between Jordanians, Palestinians, Syrians and Lebanese. Only for political and tactical reasons do we speak today about the existence of a Palestinian people, since Arab national interests demand that we posit the existence of a distinct 'Palestinian people' to oppose Zionism."

2009-07-21 @ 17:04:46
Postat av: Olbap

Svenska bosättningar på samisk mark måste upphöra! Utvisa alla etniska svenskar! Och USA då? Utvisa alla 300 miljoner bosättare som stulit indiansk mark! Obama måste tillbaka till Afrika, hans bostad Vita Huset är ockuperad mark.2009-07-21 @ 17:05:25
Postat av: Olbap

Judar har levt i Israel hela tiden efter deras etniska rensning av judarna under senantiken. En annan sak du glömmer Piñata, det är; hur många judar exakt får äga mark i: Irak, Pakistan, Saudi-Arabien, Sudan, Afghanistan, Libyen, etc, etc, etc? Selektivt minne

2009-07-21 @ 17:07:43
Postat av: Olbap

Etniska rensing i händerna på romarna skulle det vara. I Safad i norra Israel fanns en kontinuerlig judisk bebyggelse under hela medeltiden in i modern tid. Judar var förbjudna att leva i Jerusalem ända fram till det att Turkarna erövrade mellanöstern.

2009-07-21 @ 17:09:27
Postat av: doublecorona

http://www.road90.com/watch.php?id=bvy4xULIyu

2009-07-21 @ 19:56:04
Postat av: Pinjata

Det är sant att det alltid funnits judar i Palestina och jag föreslår inte någon etnisk rensning av dem. Landet borde heta Palestina eftersom det rent historiskt är mest korrekt men människor med alla religioner borde vara välkomna. Precis som man har reservat för urbefolkningen i USA och i viss mån Sverige skulle man kunna ha samma sak för judarna i Palestina.Att komma med påståenden om att araber har massor av länder att välja på och judarna bara ett är rätt korkat. Judarna som idag lever i Israel har invandrat från andra länder och har alltså ingen som helst koppling till landet/marken.Dagens fakta: Det finns fler judar i Iran än i Sverige.

2009-07-22 @ 12:53:07
URL: http://pinjata.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0